Една от най-големите трансферни саги това лято е на път да приключи в следващите часове. Ръководството на Ливърпул е приело третата по ред оферта от страна на Манчестър Сити за английския национал Рахийм Стърлинг.

В касата на „червения“ клуб ще влезе сумата от 44 млн. паунда, като тя може да нарасне до 49 млн. от британската валута в зависимост от представянето на футболиста с фланелката на „гражданите“.

Днес 20-годишният Стърлинг е получил разрешение да преговаря за личните си условия с тима от „Итихад“, след като двата клуба постигнаха разбирателство за цената му.

Първоначално нападателят попадна в разширения състав на мениджъра Брендън Роджърс за предсезонното турне на мърсисайдци в Азия, но днес бе свален от самолета и остана в Ливърпул, докато съотборниците му отпътуваха за Тайланд.

Стърлинг се опита сам да форсира трансфера си в Сити, след като през миналия сезон отказа да подпише нов договор с Ливърпул, а през миналата седмица отказа да тренира в продължение на два дни, като обяви, че е болен.

Все още не е ясно за какъв период ще бъде договорът на Стърлинг със Сити, но се очаква той да бъде за срок от четири години.