Нападателят на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг бе отстранен от националния отбор на Англия заради скандал с бранителя на Ливърпул Джо Гомес. Разправията между двамата започна още по време на лютото дерби между двата тима в неделя, спечелено с 3:1 от „червените”.

Тогава двамата се спречкаха на терена, като дори се стигна до сбутване. Конфронтацията между Стърлинг и Джо Гомес продължила и в понеделник, когато Гарет Саутгейт събра възпитаниците си на лагер сбор преди европейската квалификация с Черна гора.

Според различни източници, спорът е бил започнат от Стърлинг, който потърсил сметка на Гомес и го попитал дали „все още е голям мъж”. Гомес не останал длъжен на съотборника си в националния отбор и му отговорил. Други футболисти обаче бързо се намесили и предотвратили по сериозно спречкване.

Селекционерът на „трите лъва” Гарет Сайтгейт обаче реагира мигновено и отстрани Стърлинг за неприемливото му поведение.

“Взехме решение да не разчитаме на Рахийм за мача с Черна гора в четвъртък. Едно от най-големите предизвикателства и силни наши страни е, че успяхме да ограничим клубните съперничества в националния отбор. За съжаление обаче, емоциите от вчерашния мач са все още твърде сурови. Смятам, че решението, което взехме е правилно за отбора. След като то бе взето със съгласието на целия отбор, е важно да подкрепим играчите и да се съсредоточим върху мача в четвъртък”, сподели селекционерът Гарет Саутгейт.