Мениджърът на Астън Вила Тим Шърууд даде недвусмислен знак на българския национал Александър Тонев, че няма да разчита на него през новия сезон. Юношата на ЦСКА е оставен без номер за започващата след броени часове кампания в Премиършип.

В първия състав на бирмингамци фигурират общо 34 имена към момента. Българинът обаче е единственият от тях, който е оставен без номер, което означава, че ще му се търси отбор по най-бързия начин, защото въобще не попада в сметките на Шърууд.

Мениджърът трябва да представи списък с играчите за предстоящия сезон на 1 септември. Със сигурност в списъка на тази дата няма да е Тонев, а трябва още поне трима или четирима да бъдат извадени, за да бъдат спазени правилата на Висшата лига.

Тонев е в тежест в състава на Вила и заради нареждането на шефовете на английския футбол да има максимум 17 играчи, които не са играли на Острова до 21-годишна възраст. Все още обаче няма никаква яснота къде ще продължи кариерата на българина.

Според последните информации на Острова, Шърууд не си прави илюзии, че ще може да вземе пари за подписа му от друг клуб и затова е готов да разтрогне договора му по взаимно съгласие, само да се отърве от заплатата му.