Бъдещето на Александър Тонев все повече изглежда далеч от Астън Вила. Поредното доказателство затова бе фактът, че мениджърът на бирмингамци Тим Шърууд изпрати българския национал в младежкия тим на Вила.

Тонев, както и съотборниците му от първия отбор Али Сисоко, Киърън Ричардсън, Чарлс Н'Зогбия взеха участие в контролата на отбора под 21 години срещу аматьорския Форест Грийн Роувърс. Двубоят завърши 3:0, а именно Тонев реализира и първия гол в мача.

Шърууд и асистентът му Рей Уилкинс наблюдаваха на живо двубоя, но според онлайн изданието "Бирмингам Мейл", те не са видeли нищо запомнящо се от четиримата играчи, чието бъдеще в клуба е несигурно. Шърууд иска да освободи поне седем от футболистите си и да ги замени с нови, а въпросните четирима със сигурност са главните заподозрени за напускане.

В 22-ата минута Тонев откри резултата след асистенция на Н'Зогбия и първоначално изглеждаше, че попадението ще му вдъхне увереност в играта. Скоро обаче българинът отново започна да бърка пасовете си и в крайна сметка не успя да впечатли, пише изданието.