Финландецът Сами Хюпия е поредното име, което се спряга с Ливърпул и овакантения пост на асистент мениджър в тима. През миналата седмица ръководството на „червените“ уволни двама треньори от екипа на мениджъра Брендън Роджърс, в това число и неговия асистент Колин Паскоу. Другият, на който не бе подновен договора бе Майк Марш.

Медиите в Англия усилено твърдят, че клубът от „Анфийлд“ води преговори с Пако Айестеран, който бе в Ливърпул при престоя на Рафаел Бенитес, както и бившия асистент на сър Алекс Фъргюсън в Юнайтед – Рене Мюленстийн.

Хюпия, който успя да изведе тима на Байер Леверкузен до класиране в Шампионска лига в първата си година като наставник, си спечели легендарен статус в Ливърпул, след като прекара повече от 10 години край река Мърси.

„Би било прекрасно да работя за клуба, който обичам. Определено бих бил заинтересован, ако се появи подобна възможност. Ако няма интересни варианти за мениджър, то съм готов да бъда и асистент. Това ще ми помогне да натрупам много опит“, коментира Сами Хюпия, който спечели 10 трофея с тима на „червените“.

Хюпия отказа да се завърне в Ливърпул през 2010 година, когато мениджър на тима ба Рой Ходжсън. За последно бившият капитан на „мърсисайдци“ работи като наставник на Брайтън енд Хуув.