Бившият защитник на Ливърпул Сами Хюпия и по настоящем футболист на германския Байер Леверкузен обяви днес, че прекратява футболната си кариера. Това ще след края на сезона в Първа Бундеслига, потвърди 37-годишният финландски бранител.

Въпреки че се оттегля от активна футболна дейност, Хюпия ще продължи да бъде близо до играта, като от новата кампания той ще стане част от треньорския щаб на „аспирините“, както и този на финландския национален тим.

„Решението да се откажа нарастваше през сезона. Вече нямам интерес да играя където и да е било. Не съжалявам за нищо. Искам да благодаря на всички тези, които ми помагаха през цялата кариера, на близките ми, без семейството ми и приятелите ми нямаше да постигна нищо“, коментира Сами Хюпия.

„Ще бъде интересна година. Трябва да взема треньорски лиценз и да придобия опит с Леверкузен и финландския национален отбор. Много съм щастлив за това. Всички, които ме познават знаят, че ще дам всичко от себе си. Всичко или нищо“, каза още бившият футболист на Ливърпул, който игра на „Анфийлд“ цели десет години.