Бившият играч на Ливърпул Нури Сахин нападна мениджъра на клуба Брендън Роджърс, като го упрекна за решението му да го ползва като плеймейкър, играещ зад гърба на нападателя. Турският национал счита, че това не е най-силната му позиция и се радва, че вече не е част от английския тим.

Сахин пристигна на „Анфийлд“ преди началото на сезона с едногодишен наем от Реал Мадрид, но „червените“ се отказаха от услугите му само след 6 месеца. Той записа 12 мача, в които вкара 2 гола, но остана на терена до последния съдийски сигнал само в 4 случая.

Испанския гранд обаче реши да не се възползва от услугите му и го преотстъпи на бившия му тим Борусия Дортмунд до края на кампанията..

„Не се провалих в Ливърпул“, обясни той пред испанския вестник „АС“. „Брендън Роджърс искаше от мен да играя като „десетка“. Но аз не играя зад нападателите. Говорих с него и го попитах защо държи да играя там. Това не е истинската ми позиция.“

„Той не успя да им отговори... Въпреки това, не съжалявам. Да играя с червения екип и да бъда „Анфийлд“ е нещо невероятно. Може би ако не бях отишъл там, щях по-рано да се върна в Борусия Дортмунд. От тази гледна точка сега съм щастлив. Но, слава на Бога, напуснах Ливърпул и Брендън Роджърс“, завърши Сахин.