На внушителна битка за шампионската титла във Висшата лига стават свидетели феновете на английския футбол. Лютата надпревара между Манчестър Сити и Ливърпул на върха в класирането продължава с пълна сила, а след  26-ия кръг двата състава имат равен точков актив (65), като само по-добрата голова разлика на „гражданите“ ги държи начело.

В изминалия кръг момчетата на Хосе Гуардиола записаха гръмка победа над Челси с 6:0. Серхио Агуеро записа своя 11-те хеттрик на Острова, като се изравни по този показател с Алън Шиърър. Рахийм Стърлинг бе точен на два пъти, а Илкай Гюндоган се разписа веднъж за разгромната победа.

Гуардиола не съзря драма, че Сари го подмина след разгрома

Така „гражданите“ на Гуардиола не оставиха и глътка въздух на основния си конкурент Ливърпул. Преди сблъсъка между Сити и Челси, мърсисайдци бяха взели комфортна победа от 3:0 срещу Борнемут и за часове бяха еднолично на върха. Успехът срещу „черешките“ донесоха Садио Мане, Вайналдум и Мохамед Салах.  

А сега лудата надпревара между Сити и Ливърпул продължава. В следващия кръг на Премиърлийг  манчестърци ще домакинстват на Уест Хем, докато Ливърпул има трудна визита на намиращия се в подем Манчестър Юнайтед на Театъра на мечтите. Не бива да се забравя и факта, че тимът на Клоп е с мач по-малко и след неговото изиграване класирането може да придобие по-различен вид.

Клоп: Ливърпул държеше да покаже реакция

Междувременно намиращият се на 5 точки зад лидерите Тотнъм се поздрави с трите точки срещу Лестър. „Шпорите“ надвиха с 3:1, като двубоят на „Уембли“ предложи редица любопитни моменти. Лондончани поведоха чрез Давинсн Санчес, а при 1:0 Джейми Варни пропиля дузпа. Така Кристиан Ерикесен удвои за домакините, а в последствие Варди изкупи греха си, като намали и върна интригата. Хьон-Мин Сон постави окончателно точка на спора с точен изстрел в първата минута на добавеното време.  Лестър остана 12-ти с 32 точки в актива си.

Манчестър Юнайтед не се отклони от добрия курс, който пое след идването на Оле Гунар Солскяер. „Червените дяволи“ записаха 10-ата победа от 11 мача след назначаването на норвежкия специалист, а в поредна „жертва“ се превърна Фулъм. Пол Погба и компания се наложиха с класическото 3:0 в двубоя от 26-ия кръг след два гол на Пол Погба и един на Антони Марсиал. Така Юнайтед събра актив от 51 точки и на 9 зад Тотнъм. „Котиджърс“ пък са в зоната на изпадащите, 19-ти, със 17.

Само на точка зад четвъртия в таблицата Юнайтед и с равен актив с Челси (50) е Арсенал, който в изминалия кръг надви Хъдърсфилйд. Възпитаниците на Унай Емери се наложиха с 2:1 след голове на Алекс Иуоби и Александър Лаказет. По ирония и третият гол в мача бе дело на играч на „топчиите“, но в грешната врата. Колашинас си отбеляза автогол и така оформи крайния резултат, като Хъдърсфилйд е на дъното в таблицата с едва 11 пункта.

Ето и още резултати от кръга:

Кристъл Палас – Уест Хем 1:1

Саутхемптън – Кардиф  1:2

Уотфорд – Евертън  1:0

Брайтън – Бърнли 1:3