Тотнъм победи Лестър с 3:1 в двубой от 26-ия кръг на Висшата лига. Головете за успеха на "шпорите" реализираха Санчес, Ериксен и Сон, а за Лестър точен беше Варди, който пропиля и дузпа.

Още в 3-ата минута Трипиър се включи в атака и стреля, но Ашли Барнс сложи крак на пътя на топката и тя излезе в корнер. Минута по-късно отново той потърси Ериксен, но датчанинът не стигна до топката, като беше изпреварен от Еванс.

Лестър отвърна с опасен удар на Хари Магуайър, който стреля с глава, но Лорис изби в корнер в 8-ата минута. След изпълнението на корнера Еванс би над напречната греда.

Постепенно Лестър създаде няколко опасни атаки към вратата на Лорис, но Барнс на два пъти пропусна. Така закономерно Тотнъм откри резултата в 33-ата минута, Ериксен получи пас от корнер, центрира добре отдясно и прати топката на главата на Санчес, който се разписа във вратата на Шмайхел. Гостите имаха претенции за засада при паса, но голът беше кристално чист.

През втората част Лестър получи правото да изпълни дузпа в 58-ата минута за нарушение на Вентонген срещу Мадисън, а влезлият като резерва Джейми Варди я пропусна, като Лорис хвана ъгъла и изби. Това беше и първия пропуск на Варди от бялата точка този сезон.

В 63-ата минута Йоренте пусна отличен пас към Кристиан Ериксен, който направи резултата 2:0 като матира Шмайхел. Две минути по-късно Ашли Барнс отново се оказа на голова позиция и отново беше отчаян от Лорис.

Гостите се върнаха в двубоя, след като Перейра получи пас от Тилеманс и пусна кълбото към Варди, който не сбърка, за да върне интригата в мача, а всичко това в 75-ата минута на срещата.

Сон съумя да се измъкне от съперниковите играчи и направи резултата 3:1 в 90-ата минута на двубоя, за да фиксира крайния резултат. След този успех Тотнъм заема 3-ото място в класирането с актив от 60 точки и две изоставане от втория в момента тим на Манчестър Сити. Лестър е на 12-ото място с 32 точки.