Па-малко от два дни, след като спечели Купата на Англия, мениджърът на Челси Жозе Моуриньо получи негативна оценка от ръководството на клуба. Сезонът бе определен като „не достатъчно добър”, въпреки че „сините” измъкнаха трофея от големия съперник Манчестър Юнайтед след 1:0 в продълженията. По-рано през сезона Моуриньо и момчетата му вдигнаха и Карлинг Къп.

Бордът на директорите в Челси обаче е „разочарован” и вярва, че е осигурил на португалския мениджър достатъчно ресурси за спечелването на Шампионската лига. Хората на върха искат да виждат и по-хубав футбол от подчинените си.

Независимо, че пропусна партито по случай спечелената купа в събота, Моуриньо ще запази поста си.

Лошата новина за своенравния наставник е, че най-вероятно няма да получи и пени за още нови попълнения това лято. Моуриньо искаше Бени МакКарти от Блекбърн, но бордът вече му отказа 8 милиона паунда за този трансфер.

Според „Сън”, Моуриньо в крайна сметка ще получи зелена светлина най-много за трима нови в състава, като се спрягат имената на Стив Сидуел, Клаудио Писаро, и двамата свободни агенти, и бразилският защитник Алекс, за когото ще се плати минимална сума.

Изпълнителният директор на Челси Питър Кениън заяви: „Съмнявам се, че ще имаме гръмки попълнения, просто защото не смятаме, че имаме нужда от такива. В момента обмисляме да продадем трима и да вземем трима-четирима нови играчи. Искаме някаква възвръщаемост.”

Моуриньо получи прегръдки от Кениън и от президента Брус Бък, след триумфа в събота. Отборът на Челси пък бе удостоен с посещение на собственика Роман Абрамович в съблекалнята, нещо, което не се бе случвало от Коледа.

За това дали Моуриньо със сигурност ще запази поста си, Питър Кениън допълни лаконично: „Той го заяви пред всички, и ние го потвърдихме, така че няма нищо друго за казване.”