Очевидно капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни се вълнува от потенциалния трансфер на Антони Марсиал в клуба. Опорният халф на „червените дяволи“ Морган Шнайдерлин разкри, че е имал разговор с нападателя, който е искал да узнае повече за 19-годишния френски талант.

Очаква се до 20 часа българско време тази вечер Юнайтед да обяви привличането на Марсиал от Монако по сделка, която ще струва около 36 милиона паунда. Сумата, която „монегаските“ могат да получат, може да се покачи значително – до 58 милиона, ако се задействат залегналите бонуси по контракта между страните.

Шнайдерлин сподели, че разговорът с Рууни по отношение на Марсиал се е случил по време на обратния полет от гостуването срещу Суонси във Висшата лига. „В самолета Рууни дойде да говори за мен и попита кой е Марсиал, понеже английската преса тъкмо започваше да говори за него“, каза бившият играч на Саутхемптън.

„Казах му, че това е страхотен футболист с огромен потенциал, който направи добри мачове за Монако през миналия сезон и в началото на този. Също така обясних, че е техничен и силен физически. Прилича малко на Тиери Анри, макар това сравнение да дойде от пресата“, добави Шнайдерлин.

От началото на сезона Рууни търпи доста критики от медиите в Англия, тъй като се още няма гол във Висшата лига. Единствените му попадения дотук бяха трите, които наниза при 4:0 над Брюж в плейофния реванш за влизане в групите на Шампионската лига.