Европейският шампион Ливърпул се включва в борбата за подписа на руския нападател Фьодор Чалов, съобщават английските медиите. 21-годишният футболист на ЦСКА Москва хвана окото на редица тимове на Острова, след като вкара 17 гола и направи 7 асистенции в 37 мача през миналия сезон в Русия.

Най-сериозен е интереса към Чалов от тима на Арсенал. Руснакът дори се разписа във вратата на лондончани в двубоя между двата тима от Лига Европа. Тотнъм и Манчестър Сити също следят младока от ЦСКА Москва.

Според различни източници, цената, поставена на футболиста от ЦСКА е в размер на 20 млн. паунда. Сумата не би трябвало да представлява никаква трудност, за който и да е от споменатите тимове, като желанието на самия нападател ще бъде от основно значение за бъдещето му.

Интерес към 21-годишния Чалов не липсва и от други първенства като Германия, Испания и Франция.

До този момент Ливърпул осъществи само един входящ трансфер, привличайки холандския бранител Сеп ван ден Берг от Цволе. 17-годишният защитник обаче все още не получава работна виза и не може да участва в контролите на „червените” до този момент.