Рядко финалистите в който и да е турнир встъпват в най-важния мач от толкова равни позиции като Манчестър Юнайтед и Челси. Трудно е да се предвиди изходът в тазвечершния финал в Шампионската лига, просто защото силите са изключително изравнени. На пръв поглед „червените дяволи“ имат леко предимство с оглед на далеч по-богатите си традиции и присъствието на „старата лисица“ Алекс Фъргюсън на пейката на отбора.

Но това предимство пред Аврам Грант и компания може да се окаже съвсем мнимо и само на хартия. А пък когато търсим някакви трудно забележими плюсове и минуси на двата английски съперника, трябва да отчетем и факта, че босът на лондончани Роман Абрамович ще си бъде на практика у дома, където и стените помагат.

В подобни случаи равенството в редовното време и продълженията е твърде вероятен изход от сблъсъка. А при дузпите, както знаем, всичко е рулетка. В Москва рулетката отвсякъде ще си бъде руска. Така че не сър Алекс, нито пък чичко Аврам, а сам Господ ще реши довечера накъде да наклони везните.