Плеймейкърът на Арсенал Томаш Росицки има високи очаквания за идния сезон във Висшата лига. Според чешкия национал „артилеристите“ на всяка цена трябва да се борят с шампиона Челси за титлата, защото всичко друго би било равносилно на провал.

Макар че вече две години поред Арсенал печели ФА Къп, в първенството разликата с фаворитите е повече от очебийна. През отминалата кампания „топчиите“ завършиха трети в подреждането, на цели 12 точки зад Челси.

„Мислех си, че ще можем да отправим предизвикателство през миналия сезон, но първата половина от него не беше толкова силна“, коментира 34-годишният Росицки.

„Изобщо не играехме добре и това не беше стилът на Арсенал. Сами видяхте, че от януари започнахме да играем нашата игра по познатия начин. Сега трябва да покажем тази форма в течение на цялата кампания, а не само през половината от нея.“

„Не искаме да бъдем трети и да спечелим ФА Къп. Очевидно сезонът ни беше солиден, щом сме вдигнали трофей. Прогресът от декември насам е видим. Постоянсвото е ключът към успеха и ние се стремим към това. Този тим има потенциал да се бори за титлата.“

„Дали това е най-силният тим, в който съм играл? Трудно е да кажа. Този от сезон 2007/08 също беше страхотен тим и бяхме на върха в класирането до февруари. Тогава три или четири контузии бяха причината да не станем шампиони. Настоящия тим обаче по отношение на дълбочината със сигурност е най-талантливият, откакто съм тук“, допълни Росицки.