Плеймейкърът на Арсенал Томаш Росицки призна, че желае най-сетне да вдигне трофей с Арсенал през следващия сезон. Кампанията може да се окаже последна за него с екипа на „топчиите“, тъй като чешкият национал навлиза в последната година по договора си.

32-годишният футболист пристигна в клуба от Борусия Дортмунд през 2006 година, но серия от тежки контузии попречиха кариерата му да се развие по по-добър начин.

„Много е просто, целта ми е да вдигна трофей. Искам да спечеля първенството“, сподели той пред клубния сайт. „Това е осмата ми година тук, а аз дойдох в Арсенал тъкмо с такава цел. Време е да я постигна.“

„Очевидно конкуренцията е много жестока, няма съмнение по този въпрос. Във Висшата лига ще се изправим срещу някои страхотни отбори. Но всъщност на мен не ми пука какво говорят другите, ще се постарая да изпълня целта си.“

„Всеки ден работя здраво в тренировките и в мачовете, за да осъществя мечтата си. Никога не съм се чувствал по-гладен за успехи през цялата си кариера“, допълни Росицки.