Томаш Росицки от Арсенал и Рио Фърдинанд от Манчестър Юнайтед бяха избрани за най-добри във вчерашните две мегадербита в Англия.

Росицки бе сред най-дейните на терена на „Емирейтс стейдиъм” в лондонския сблъсък между Арсенал и Челси. „Топчиите” спечелиха нервния мач с 1:0, с попадение на Уилям Галас след груба грешка на Петър Чех. За изявите си в двубоя Росицки получи оценка 8 от „Сън” – повече от всеки друг на терена. Най-слабо са оценени изявите на съотборника му Емануел Ебуе, който се отличи най-вече с грубите си влизания и симулации. Той бе „награден” с 5, колкото получи и защитника от Челси Алекс, който не се забелязваше през целия мач. От състава на загубилите единствено Франк Лампард има по-висок рейтинг – оценка 7.

В ранното дерби между Ливърпул и Манчестър Юн отличен бе защитникът на победителите от Юнайтед Рио Фърдинанд, който получи ласкателното 9. С една стъпка по-долу бе Карлос Тевес – 8. Изненадващо, и в състава на „червените дяволи” двама играчи бяха почти порицани с оценка 5 – Едвин ван дер Саар и Кристиано Роналдо. За Ливърпул същата оценка получиха Хари Кюъл и Дирк Каут. Юнайтед победи с 1:0, с гол на Карлос Тевес.