Арсенал не планира да предлага нови договори на трима от най-опитните си футболисти. Става дума за Томаш Росицки, Матийо Фламини и капитана Микел Артета.

Контрактите на триото изтичат в края на сезона и макар все още да няма взето официално решение по този повод, мениджърът Арсен Венгер ще се опита да им намери заместници.

Росицки, който ще отсъства до Коледа заради операция на коляното, все още няма записана нито минута футбол в официален мач. Очакваше се 35-годишният чех да напусне отбора през лятото, но Арсенал се възползва от клауза в договора му и удължи контракта с още 12 месеца. По принцип Росицки никога не е крил амбицията си да приключи с футбола в Спарта Прага, откъдето тръгна за големия футбол.

Венгер вече не е сигурен, че чехът може да се представя на топ ниво, като подобни убеждения френският мениджър има и по отношение на своя сънародник Фламини. Халфът ще навърши 32 години през март и почти всички ръководни фактори в клуба вярват, че най-добрите му дни са отминали. „Последният пирон“ за него може да се окаже ужасяващото му представяне при отпадането от Шефилд Уензди в Купата на Лигата.

Артета не е в много по-различно положение, макар да носи капитанската лента. Дотук той е изиграл едва 2 мача, но пък през март ще навърши 34 години. Испанецът вече много трудно може да се пребори със Санти Касорла и Франсис Коклен за позицията на опорен халф.