Шампионът на Италия Интер обмисля оферта от 10 милиона паунда за Томаш Росицки през януари. „Нерадзурите” отдавна не крият интереса си към халфа на Арсенал и вярват, че могат да го съблазнят на Апенините. Чешкият национал е притесняван от доста контузии през последните 18 месеца, откакто е на „Емирейтс стейдиъм”.

Интер отправи запитване за Росицки още през миналото лято, когато се опитваха да продадат бразилския нападател Адриано на английски клуб.

Миланският гранд искаше да прати Адриано в Арсенал, и да вземе Росицки, който е определян като достоен заместник на Луиш Фиго.

Предложението на Интер тогава бе отхвърлено, но италианците все още таят надежди, че могат да убедят Арсен Венгер да пусне Росицки. Арсенал прати 6.8 милиона паунда за чешкия футболист на Борусия Дортмунд през май 2006 година, и ако приеме офертата на Интер за него, ще излезе доста напред от продажбата му.

Арсенал освен това вече има нова трансферна цел – Лука Модрич от Динамо Загреб и се очаква да отправи предложение към хърватина през януари.

Единствената спънка за трансфер на Томаш Росицки на „Сан Сиро” може да се окаже собственото му нежелание да напусне Англия. Росицки неведнъж е заявявал, че харесва Лондон и няма причина да напусна Арсенал.