Крилото на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо смята, че реферите в Англия не защитават достатъчно по-техничните играчи. Португалският национал вчера бе скъсан от ритане от страна на футболистите на Портсмут, и в крайна сметка неговият тим загуби с 0:1.

Роналдо се притеснява, че бездействието на арбитрите може да доведе до нещо много лошо за него, като например тежка контузия. 22-годишният играч смята, че е напълно възможно да го сполети съдбата на нападателя на Арсенал Едуардо, чийто крак бе счупен и ще отсъства девет месеца.

„Реферите не защитават техничните футболисти. Мисля си за този играч на Арсенал, Едуардо, и понякога ме е страх да правя своите финтове, защото има други футболисти, които правят ужасяващи нарушения. Съдиите подкрепят защитниците, а не талантливите нападатели,” заяви Роналдо пред клубната телевизия.

„Много съм разстроен и вече мисля сериозно върху това да променя стила си на игра. Когато реферите не отсъждат дузпи, жълти или червени картони, е трудно да играеш,” допълни Кристиано.