Кристиано Роналдо направи поредния си силен мач за Манчестър Юнайтед днес, когато „червените дяволи” се наложиха трудно над Евертън с 2:1. Крилото се превърна в герой за своя тим, вкарвайки и двата гола, като победното попадение падна от дузпа две минути преди края на мача.

След ценния успех на „Олд Трафорд”, възпитаниците на сър Алекс Фъргюсън отново се доближиха на една точка от лидера Арсенал, който вчера също не сгреши в лондонското дерби срещу Арсенал.

Двубоят между двата тима, които се намират в невероятна форма започна доста нервно, като главният рефер на срещата Хауърд Уеб показа четири жълти картона до 15-ата минута.

Роналдо откри резултата в 22-ата минута с топовен изстрел от над 20 метра, но само седем по-късно „карамелите” се върнаха в мача с изравнителен гол на Тим Кейхил.

До края на първата част и двата тима имаха добри възможности за гол, но в крайна сметка резултатът се запази непроменен.

Развръзката в мача дойде две минути преди края, когато Пиенаар наруши правилата в наказателното поле срещу Гигс и главният рефер на двубоя не се поколеба да покаже бялата точка.

Зад топката застана Роналдо, който не сгреши и по този начин осигури трите точки за Манчестър Юнайтед. „Червените дяволи” вече нямат загуба в 13 поредни мача във всички състезания.