Кристиано Роналдо отвърна на критиците, които го обвиняват, че финтовете му на терена са просто начин да се изфука пред всички.

Въпреки че бе избран за Играч на годината в Англия, много хора все още смятат, че португалецът прекалява със сложните изпълнения и заигравките с публиката.

Но самият Роналдо заяви, че никога няма да се откаже от финтовете и предупреди злословещите, че ще им покаже още много от тях през новия сезон.

„Не мога да спра да милвам топката или да не се наслаждавам на финтовете,” каза той пред „Мирър”. „Правя това още откакто играех на улицата, продължих го и на тренировки и все още е така. И ще продължавам.”

Той продължи: „Това е истинският Роналдо. Явно някои хора, когато ме видят да си играя с топката преди началото на даден мач, си мислят, че го правя само, за да ги очаровам или да се изфукам. Но ако смятат така, значи грешат, защото това просто ми е вродено. Правя своите неща винаги.”

Роналдо допълни картинката: „Почвам да си жонглирам още в съблекалнята. Докато чакам да започнем с разгрявката, се упражнявам с топката. И просто се забавлявам. Правя го както за удоволствие, така и за да уталожа напрежението преди мач. Така се мотивирам и се успокоявам.”