Кристиано Роналдо иска се превърне в легенда за Манчестър Юнайтед като Ерик Кантона.

22-годишният португалец е запознат много добре с наследството на Кантона на „Олд Трафорд” и се опитва да даде най-доброто от себе си, за да постигне същите успехи.

Попадението от пряк свободен удар, с което Роналдо даде победата на Юнайтед над Спортинг във вторник, представлява 11-я му гол от началото на сезона и негов 9-и в последните осем срещи.

„Страхотно е да бъдеш сравняван с легенда като Ерик Кантона. Той е един от най-големите футболисти на Манчестър Юнайтед. Той бе просто фантастичен. Гледал съм записи на неговите мачове за „червените дяволи” в миналото. Наслаждавах се на играта му изключително много”, сподели Роналдо.

„Запознах се с него при един ангажимент за Nike. Във въпросната реклама много играчи бяха в една клетка, а Кантона беше ръководителят на цирковото представление. Оттогава сме правили доста реклами заедно”, продължава Кристиано.

„Той е страхотен човек и ми бе изключително приятно да се запозная с него. Знам какво означава Ерик за Юнайтед и с какво е помогнал за успехите на клуба. Аз съм голям почитател на Кантона. Не само заради това, което е постигнал като състезател, а и заради това, което представлява като човек. Винаги говори хубави неща за тима ни”, каза още той.

„Разбира се, всеки футболист е различен. Кантона имаше по-различен стил от моя. Много ме ласкае това, че ме сравняват с него. Такива неща ме мотивират да играя все по-добре и да се развивам”, завърши Роналдо.