Роналдиньо иска да играе в Челси, пише британският таблоид „Сън” в днешното си издание. Звездата на Барселона няма нищо против да се присъедини към лондонския тим, още повече че в медиите не веднъж се е появявала информацията, че собственикът Роман Абрамович иска да види бразилеца със синята фланелка.

"Сън" посочва още, че Роналдиньо е заявил на своя брат Роберто де Асис Морейра, който е и негов мениджър, че може да преговаря за преминаването му на „Стамфорд Бридж”, а като основна причина за решението на бразилеца са влошените отношения със старши треньора на каталунския тим Франк Рийкард.

Последната оферта, която ръководството на Челси предложи за Роналдиньо бе 50 милиона паунда, като представители на двете страни дори проведоха няколко срещи, но до споразумение така и не се стигна.

Бразилецът е ядосан на своя треньор заради обвиненията, че се е отдал на нощен живот и това не се е отразило добре на играта му. От своя страна Рийкард заяви, че вярва на своя футболист.

„Има някаква негативна кампания срещу Роналдиньо. Прочетох много абсурдни неща за неговия нощен живот”, каза мениджърът на Роналдиньо.