Бившият нападател на Реджина Роландо Бианки вече е част от Висшата лига на Англия след като през лятото премина в Манчестър Сити. Въпреки това той заяви, че Серия А е най-доброто първенство в света.

Нападателят направи страхотен дебют за „гражданите” като вкара гол. Днес следобед обаче той се изправя срещу вечния враг на Сити – Манчестър Юнайтед.

„Това е невероятно дерби, но атмосферата е различна в сравнение с тази в Италия. Хората не те спират на улицата, не те обиждат. Всички живеят заедно, така че страстта и съперничеството е само на стадиона. Тук напрежението идва от медиите, които непрекъснато говорят за този мач”.

„Страхотно е да вкараш в дебюта си, но това не е достатъчно. Искам да оставя следа в Англия”, заяви острието пред „Кориере дело Спорт”.

„Разбира се, Серия А ми липсва, защото това е най-доброто първенство в света. Въпреки това смятам, че Премиършип е страхотно предизвикателство за мен да покажа класата си”.

Съотборникът на Мартин Петров и Валери Божинов признава, че единствената причина да приеме офертата на Манчестър Сити е била разочарованието от офертите, които е получил от италианските клубове. Въпреки че вкара 18 гола в Серия А през миналия сезон, Бианки все още не е получавал повиквателна за националния отбор на Италия.

„Голяма моя мечта е да играя в националния отбор. Трябва да работя много, защото конкуренцията в нападение е убийствена”.