Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн продължава да се интересува какво става около любимия му клуб. Очаквано, той е недоволен от слабата серия на "червените дяволи" и незавидната им позиция.

Но вместо да разкритикува мениджъра Дейвид Мойс, както напоследък правят всички, ирландецът поиска своята отговорност да поемат бившите му съотборници на "Олд Трафорд" Райън Гигс и Рио Фърдинанд.

Те са двамата най-опитни в състава в момента и са преминали през всякакви моменти с тима. Според Кийн, точно те сега трябва да покажат ролята си на лидери и да помогнат на Мойс.

"В момента на Манчетсър Юнайтед му липсват лидери. Затова просто по-старите футболисти с опита си трябва да се наложат и да помогнат на мениджъра", заяви Кийн.

"Дейвид Мойс не е виновен, човекът има много опит и съм уверен, че ще получи възможност да се докаже. Но му трябва подкрепа", продължи ирландецът.

"Точно сега помощникът му Фил Невил и опитните Райън Гигс и Рио Фърдинанд трябва да влязат в ролите си и да се намесят. Сега са критикувани едно-две от новите момчета. Но точно опитните са тези, които знаят какво е Юнайтед и които трябва да помогнат", завърши Кийн.