Рой Кийн пренебрегна критиките от вицепрезидента на Световната футболна централа (ФИФА) Джак Уорнър, който обвини мениджъра на Съндърланд в задържане на Дуайт Йорк в отбора си при повиквателна за нападателя от националния отбор на Тринидад и Тобаго. Бившият капитан на Република Ирландия дори нападна Уорнър, но за медиите само каза, че му е споменал "къде трябва да отиде".

Уорнър, който е и специален съветник за Тринидадската футболна асоциация, обвини Кийн в "безчувствено пренебрежение" към малките нации. Писмото до Съндърланд се отнася до двубоя между Тринидад и Тобаго и САЩ, за който Уорнър смята, че мениджърът на "черните котки" е спрял Йорк.

"Той ми писа преди около седмица за Йорк, който се отказа около пет пъти от националния отбор. Говорих с него в сряда и му казах какво мисля за него и къде трябва да отиде. Уорнър се прави на заинтересован за играчите си, но Йорк се възстановява от контузия вече два месеца", заяви легендата на Манчестър Юнайтед.

36-годишният Йорк, който се завърна в националния си отбор, игра при равенството от 1:1 срещу Гватемала, но пропусна загубата от 0:3 срещу САЩ.

"Това е нелепо. Ще отговоря на Джон с писмо, но няма да го разпространя в медиите, както направи той", допълни Кийн.

Уорнър отговори с думите, че "най-голямата гордост за един футболист е да представя страната си". Той нападна открито ирландеца по-късно в писмото си, напомняйки за оттеглянето му от националния отбор малко преди световните финали през 2002-а година.

Съндърланд и Тринидад и Тобаго влязоха в остър спор още през месец март, когато Кийн не пусна Кенуайн Джоунс и Карлос Едуардс за контрола срещу Ямайка.