Рой Кийн стана поредният специалист в Англия, който изрази възхищението си от Кристиано Роналдо. Бившият играч на Манчестър Юн дори заяви, че е готов да си плаща, за да наблюдава талантливия португалец.

Пред „Мирър” Кийн сподели: „Мисля, че Роналдо е невероятен. Ако ме бяхте попитали преди две-три години, аз щях да ви кажа, че той ще стане най-добрия играч в света. Мислех, че това ще стане след по-дълъг период от време, но неговата форма през този сезон е просто с класа над останалите.”

„Уменията, които Роналдо притежава са направо плашещи,” добави Кийн.”Той е роден да прави шоу за публиката и феновете на Юнайтед го обожават заради това. Страхотно е да го наблюдаваш и именно такива играчи харесват всички.”

Кристиано Роналдо е отбелязал 16 гола до момента, което го прави водещ реализатор на отбора, пред нападателите Уейн Рууни и Луис Саха.

Кийн сподели още, че вярва в силите на Манчестър да повторят требъла от 1999 година, когато и той бе част от отбора на „червените дяволи”.

„Сигурен съм, че това може отново да се постигне,” заяви настоящият наставник на Съндърленд.”Те са в добра форма, но въпреки това се нуждаят и от късмет. Ще им бъде трудно да спечелят Шампионската лига, но смятам, че е реално английски отбор да триумфира тази година.”