Мениджърът на Ливърпул Рой Ходжсън се надява, че тимът му няма да допусне второ поражение в Манчестър, след като отстъпи на Сити, а днес играе с Юнайтед. „Червените” имаха много трудна програма на старта на Висшата лига, като вече играха срещу Арсенал, Ман Сити и Бирмингам, и имат само две точки от тези двубои, и само една победа срещу Уест Бромич до момента.

Ходжсън е на мнение, че една победа на „Олд Трафърд” може да определи целия сезон да тръгне позитивно.

„За състоянието на един футболен отбор трябва да се съди по онова, което се случва в него всеки ден. Разочарованията са част от футболната действителност, и играчите ми трябва да са наясно с това,” коментира опитният наставник. „Ако си получил плесница в лицето, може би заслужено, това трябва да ти напомни, че трябва да се справяш по-добре.”

„Стартът на сезона не бе лесен, и гостуването на Манчестър Юнайтед изобщо не подобрява картината. Но виждам позитивни знаци, и съм сигурен, че колкото повече работим заедно, до месец май ще сме оставили един добър сезон зад гърба си,” продължи Ходжсън.

„Малко ни е за това дерби. Само пет мача са изминали, и все още е рано да правим някакви оценки. Те могат да се дават едва когато мине една трета от сезона,” категоричен бе треньорът на Ливърпул. „Ще съм изненадан, ако интелигентните хора, които разбират, че сезонът е маратон, а не спринт, си вадят някакви изводи при загуба на някой от двата отбора.”

Рой Ходжсън ще използва тактиката от победата срещу Стяуа през седмицата, но призна, че тимът му ще трябва и да се защитава. „Първото, което правиш на „Олд Трафърд” е, да се защитаваш, защото те разполагат с много добри нападатели. Много са опасни в атака и наказват всички грешки,” каза мениджърът. „Но няма да променяме схемата. Нищо не се е променило. Знаем какво трябва да направим, знаем за какви принципи се борим, и ще се опитаме да пресъздадем това на терена.