Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс може би изненада мнозина, като заяви, че Марио Балотели правилно е отнел възможността от Джордан Хендерсън да изпълни дузпата срещу Бешикташ снощи.

Италианецът се появи като смяна след час игра и когато Джордан Айби бе фаулиран в края на мача, нападателят грабна топката от ръцете на Хендерсън, за да донесе победата, макар английският национал да бе номиниран за изпълнител на наказателните удари преди мача.

Капитанът на Ливърпул Стивън Джерард обаче заклейми постъпката на Балотели, която за него е била проява на неуважение към неговия съотборник.

„Стивън и Марио са двамата титулярни изпълнители на дузпи при нас, но очевидно никой от тяг не беше титуляр. Така че трябваше да посоча някой друг“, коментира Роджърс.

„Джордан беше номиниран, но когато получихме дузпата, Марио беше на терена. Затова Джордан, който е отговорен и достоен за доверие, даде дузпата на Марио, не виждам проблем в това. Породи се малко шум около цялата ситуация, а Хендерсън просто искаше да се увери, че Марио е готов да я изпълни. Точно това се случи. Преди всеки мач посочвам изпълнителнителите на статичните положения и това е първия път, в който се получава противоречие“, допълни Роджърс.