Марио Балотели донесе победата на Ливърпул с 1:0 срещу Бешикташ на „Анфийлд“ в първия мач от 1/16-финалите на Лига Европа. По този начин мърсисайдци взеха скъпоценен гол аванс преди мача реванш на „Инюню“ в турската столица Истанбул.

Ливърпул имаше преимущество срещу своя съперник от самото начало на срещата. Възпитаниците на Славен Билич изиграха много добре тактически двубоя, но накрая капитулираха. Играчите на Бешикташ играха добре групирани в защита и се опитаха да ограничат до минимум възможностите пред своя опонент.

Ливърпул организира добра атака в 4-та минута. Даниел Стъридж преодоля двама футболисти, след което стреля, но Ченк Гьонен спаси.

В 32-та минута след центриране от фаул в наказателното поле на Ливърпул Вели Кавлак стреля с глава, но неточно в аут.

Бешикташ направи невероятна контраатака в 35-та минута. Демба Ба бе изведен сам срещу Симон Миньоле, но белгийският вратар успя да спаси удара на сенегалския нападател, който направи фрапантен пропуск.

В добавеното време на първата част Джордан Хендерсън стреля опасно от около 24 метра, но топката премина на сантиметри в страни от десния стълб на вратата на Гьонен.

Адам Лалана стреля в 49-та минута, но след удара му топката премина над напречната греда в аут.

Ливърпул поведе в резултата, след като получи правото да изпълни дузпа, тъй като в 84-та минута Рамон Мота фаулира Джордан Айб в наказателното поле на Бешикташ и съдията Шимон Марчиняк посочи бялата точка. Марио Балотели изпрати топката в десния ъгъл на вратата, а Гьонен се хвърли в левия.

Реваншът в Истанбул е след седмица.