Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс показа, че търпението му си има граници, а първият, който го изпита, бе Стюърт Даунинг. Крилото бе предупредено от наставника си, който заяви, че бившият играч на Мидълзбро трябва да заслужи титулярното си място.

28-годишният англичанин така и не успява да убеди, че има качества да играе на „Анфийлд“, където пристигна през миналото лято срещу 20 милиона паунда, платени на Астън Вила. От началото на сезона 17-годишният Рахийм Стърлинг му открадна мястото на левия фланг, където Даунинг се изявява единствено като краен защитник.

Това принуди Роджърс да поиска от него да повиши нивото на представянето си. „Стюърт е добро момче, което пристигна тук срещу ужасно много пари. Засега нещата за него не се получават. Голямото предизвикателство пред него е да бъде отдаден на каузата да се бори, защото има качества“, каза северноирландецът.

„Той има великолепен ляв крак, но талантът сам по себе си не е достатъчен. Трябва работиш здраво, да се бориш, за да облечеш фланелката. Виждам това в някои от младите играчи, а който не следва този принцип в дългосрочен план, няма място тук. Толкова е просто“, добави бившият треньор на Суонси Сити.

Друг играч, който го чакат тежки месеци на „Анфийлд“, е левият бек Хосе Енрике. Почти несменяем титуляр при Кени Далглиш, сега испанецът има само епизодична роля в тима, който плати за него 6 милиона паунда на Нюкасъл. „Важно е да имаме добра комуникация. Няма да си губя времето и да чакам до януари, за да кажа на двамата това, което знам сега. Така че те трябва да знаят какви са изискванията спрямо тях, какво искаме да постигнем в името на успеха и какво трябва да направят, за да останат в динамиката на групата“, завърши Роджърс.