Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс смята, че Луис Суарес никога няма да забрави подкрепата, която е получил от феновете на тима, без значение какво ще се случи до края на лятото.

Нападателят отдавна изрази желанието си да напусне „Анфийлд“, а на Острова всички водещи медии съобщават, че Арсенал е изпратил оферта за 40 000 001 паунда, с която на практика активира освобождаващата му клауза.

Уругваецът понесе редица критики след поредния инцидент, в който се замеси – ухапването на Бранислав Иванович от Челси – откакто играе във Висшата лига, заради който ще пропусне първите 6 кръга от предстоящия сезон.

Днес Суарес бе посрещнат с бурни скандирания от привържениците на Ливърпул в Мелбърн по време на контролата с местния Виктъри, а Роджърс смята, че това отношение ще повлияе върху решението му.

„Подкрепата, която получи от феновете и жителите на град Ливърпул, е неоспорима“, сподели северноирландският специалист. „По време на престоя си тук той пропусна доста мачове поради различни причини.“

„Хората обаче винаги бяха зад него, отнасяха се като към син и наистина се грижеха за Луис. Каквото и да се случи през следващите седмици, той завинаги ще започни това, защото не може просто да забравиш такова нещо“, допълни Роджърс.