Легендата на Ливърпул Греъм Сунес призова нападателя на тима Луис Суарес да остане в клуба, независимо от сериозния интерес от Арсенал. Лондончани отправиха втора оферта за уругвайския футболист на стойност 40 млн. паунда, която обаче моментално бе отхвърлена от ръководството на „червените“.

Сунес, който освен футболист бе и мениджър на Ливърпул, сподели че не би бил разочарован, ако Суарес премине в Раел Мадрид, но феновете на тима трудно биха приели, ако той подпише с Арсенал.

„Няма по-добър футболен клуб в Англия от Ливърпул. Няма по-добри фенове от тези на Ливърпул. Знам, че съм пристрастен, но ходя по всички модерни стадиони в страната и мога да кажа, че Ливърпул все още може да се похвали с най-добрата атмосфера. Мисля, че привържениците на Ливърпул са най-разбрани от всички други“, коментира Сунес.

„Според мен той трябва да остане в Ливърпул и да се опита да върне тима в Шампионската лига. Напълно бих го разбрал, ако на вратата почука Реал Мадрид и той каже, че иска да си ходи, тъй като това е шанс да се завърне в латинска страна.“

„Ако обаче напусне Ливърпул, за да отиде в друг английски тим, то със сигурност не би си спечелил симпатиите на нито един фен на „червените“, каза още той.