Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс определи като "странно" решението на Хауърд Уеб да не отсъди втора дузпа за Ливърпул по време на мача срещу Арсенал, загубен с 1:2.

Луис Суарес бе съборен в наказателното поле от Лукаш Подолски през второто полувреме, а Стивън Джерард реализира отсъдената дузпа. Няколко минути по-късно обаче Суарес бе съборен отново след тежък сблъсък Окслейд-Чембърлейн. В тази ситуация обаче Уеб не отсъди 11-метров удар.

"Може би втората дузпа бе по-ясна и откровена от първата", заяви Роджърс след мача. "При първата Луис е подсечен, така че със сигурност е дузпа, но втората е ясна."

"Не съм сигурен, дали е защото беше веднага след това,но със сигурност беше ясна дузпа. Луис просто докосна топката и Алекс го събори в наказателното поле пред очите на съдията, така че беше странно решение."

Роджърс сподели също, че според него отборът му е заслужавал да продължи напред в турнира. "Мисля, че по-добрият отбор загуби. Мисля, че най-малко заслужавахме да стигнем до преиграване и може би трябваше да бъде 2:0 в тези първи 6 или 7 минути."

"Мисля, че в предни позиции бяхме изключително и създадохме толкова много шансове. Разочарован съм с головете, особено първият гол е просто дълга топка в наказателното поле. Позиционирането за втория можеше да е по-добро."

"Много сме разочаровани да не вземем нещо и да не получи друга дузпа, която мисля, че бе кристална", допълни Роджърс.