Отборът на Арсенал отстрани тима на Ливърпул от турнира за Купата на Футболната асоциация в Англия. На препълнения „Емиратс“ в Лондон, домакините се наложиха с 2:1 и си осигуриха среща с Евертън в четвъртфиналната фаза на надпреварата.

С успеха си днес, „артилеристите“ успяха да измият част от срама, който има нанесе Ливърпул преди седмица, когато в мач за първенство мърсисайдци унижиха своя противник с 5:1. В голмайстори за Арсенал днес се превърнаха Алекс Окслейд-Чембърлейн и Лукас Подолски, докато за гостите от Ливърпул бе точен капитанът Стивън Джерард от дузпа.

ВИЖТЕ ГОЛОВЕТЕ ОТ МАЧА!

Двата тима отново предложиха интересен двубой, като през втората част гостите от Мърсисайд надиграха своя противник, но в герой за „артилеристите“ се превърна вратарят Лукаш Фабиански, който се отличи с прекрасни намеси.

Ливърпул започна силно срещата и още в първите минути успя да създаде две добри положения чрез звездата си Стъридж. Голмайсторът на „червените“ обаче не успя да се възползва. Постепенно лондончани взеха инициативата в срещата и започнаха да гледат по-уверено към вратата на противника.

Резултатът бе открит в 16-ата минута от Окслейд-Чембърлейн, който се оказа на правилното място след меле в наказателното поле. Саного овладя добре топката и стреля към вратата, но след рикошет в противников футболист тя попадна в Чембърлейн, който остави безпомощен вратаря Брад Джоунс.

Само минута след подновяването на играта през второто полувреме, Стъридж отново имаше отличен шанс да изравни, но Фабиански отново отрази блестящо. Още в ответната атака Лукаш Подолски наказа за втори път гостите след отлична атака за Арсенал.

След втория гол на домакините, Ливърпул хвърли всички сили в предни позиции, за да дойде 59-ата минута когато Луис Суарес успя да спечели дузпа за своя тим след нарушение на голмайстора Подолски. Зад топката застана Стивън Джерард, който с лекота реализира. „Червените“ продължиха да атакуват неспирно, но вратарят на Арсенал бе безгрешен.

Минути преди края на срещата футболистите на Ливърпул отново имаха претенции за дузпа срещу Суарес, но този път Хауърд Уеб не посочи бялата точка.

Така Арсенал си осигури четвъртфинален мач с Евертън, като тимът на Арсен Венгер отново ще бъде домакин. Ливърпул пък се съсредоточава изцяло в борбата си за Топ 4 в шампионата.