Мениджърът на Ливърпул Брендър Роджърс е хвърлил око на Лазар Маркович от Бенфика. Сръбският талант на португалците е оценяван на 20 милиона паунда, а по всичко изглежда мърсисайдци са готови да извадят сумата предвид много вероятното си завръщане в Шампионската лига.

20-годишният футболист се представя много силно за „лисабонските орли“ от началото на кампанията, като бе особено впечатляващ в двата 1/8-финални сблъсъка с Тотнъм в Лига Европа.

Според слуховете в Англия обаче Челси е с предимство пред „червените“ за бившата звезда на Партизан Белград. Маркович бе много близо до „сините“ през лятото и дори посети Лондон, но така и не се стигна до сделка. Сега обаче се смята, че лондончани са се подковали с първа опция, ако Бенфика реши да продава техничаря.

Въпреки това Роджърс е готов да воюва за подписа на младока, тъй като за Шампионската лига съставът му ще трябва да притежава далеч по-голяма дълбочина. Северноирландецът е впечатлен от качествата на сърбина, който може да играе с еднакъв успех по целия фронт на атаката и така ще увеличи опциите в зоната, в която Луис Суарес, Даниел Стъридж, Рахийм Стърлинг и Филипе Коутиньо изглеждат непоклатими.