Новият мениджър на Ливърпул Брендън Роджърс намекна, че ще се опита да привлече Гилфи Сигурдсон от бившия си клуб Суонзи.

22-годишният исландски национал изкара впечатляващи 6 месеца под наем при „лебедите“, а в края на миналия месец уелският тим обяви, че е постигнал договорка за постоянния му трансфер от Хофенхайм.

Сделката обаче все още не е финализирана, което ще даде шанс на Роджърс да доведе бившия си играч на „Анфийлд“. Северноирландският специалист не може да подписва с нито един играч на Суонзи в следващите 12 месеца според клауза, която е залегнала в договора му. „Гилфи дойде в Суонзи, защото аз бях мениджърът там, а неговото голово постижение бе невероятно“, каза Роджърс.

„Накарах клуба да постигне споразумение за постоянното му привличане и те го направиха по правилата, включително и за заплатата му. Така че казах на президента Хю Дженкинс: „Аз няма да предприемам нищо. Това е човек, който ти искаш, но Гилфи има последната дума.“ Ако все пак той остане на пазара, със сигурност ще бъда заинтересуван. Той знае колко ценя неговите качества и способности“, каза мениджърът на „червените“.

„Казах на Хю: „Ако той се обърне за съвет към мен, ще му кажа да говори с новия мениджър, който и да е той.“ Но ако той не се съгласи, тогава остава на пазара и няма начин да не привлече моето внимание“, завърши Роджърс.