Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън смята да отправи оферта на стойност 10 млн. паунда за халфа на Суонзи Гулфи Сигурдсон.

Исландецът впечатли всички с представянето си в Англия, като след пристигането си под наем в тима на Браян Роджърс вкара 7 гола в 14 двубоя. Атакуващият полузащитник дълго време лекуваше контузия в своя клуб Хофенхайм, но вече хвана окото на няколко клуба от Висшата лига.

През последните два сезона „червените дяволи“ страдат от липса на креативност в халфовата линия, като бившият плеймейкър на Рединг ще им излезе доста по-евтино от Лука Модрич и Уесли Снайдер, които също бяха спрягани като варианти пред сър Алекс.

„Дясната ръка“ на шотландеца Майк Фелън и главният скаут на клуба Мартин Фъргюсън са гледали на живо равенството на Суонзи с Болтън, а самият мениджър на Юнайтед е присъствал на зрелищното 4:4 между „лебедите“ и Уулвърхемптън.

Хофенхайм оценява Сигурдсон на 10 млн. паунда, но германците могат и да увеличат цената на 22-годишния талант, ако „червените дяволи“ официализират своя интерес.