Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс не спести похвалите си към полузащитника Джонджо Шелви, който бе използван като нападател в двубоя срещу Уест Хем вчера, който „червените“ спечелиха с 3:2 на „Ъптън парк“.

Бившите футболисти на „чуковете“ Глен Джонсън и Джо Коул реализираха две от попаденията за мърсисайдци, а Джеймс Колинс си реализира автогол. Гостите бяха без суперзвездата си Луис Суарес, който бе наказан за натрупани картони, което наложи използването на младока Шелви като нападател.

20-годишният футболист вече има пет попадения на сметката си този сезон, като всички те бяха реализирани в Лига Европа.

„Той бе невероятен. Откакто дойдох в клуба Шелви е удивителен. Той е само на 20 години и и ма голямо бъдеще пред себе си“, заяви Роджърс след мача.

„За нас не бе драма, че не можехме да използваме Суарес. Имах вярва в играчите си, че можем да бележим и създаваме голове. Видяхте, че има класа в тима и без Суарес в него“, каза още мениджърът на „червените“.

С третия си пореден успех във Висшата лига, Ливърпул се изкачи в горната половина на таблицата и вече заема 10-ото място във временното класиране. Следващият мач на мърсисайдци е на 15 декември срещу Астън Вила на „Анфийлд“.