Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс отказа да коментира ситуацията, в която Луис Сураес ухапа Бранислав Иванович по време на днешното дерби с Челси. Срещата приключи при 2:2 с гол на уругваеца дълбоко в добавеното време, но инцидентът с участието на нападателя предстои да бъде широко обсъждан.

„Единственият ми коментар на този етап е, че ще прегледам видеозаписите, преди да изразя позиция“, каза северноирландецът. „Точно излизам от мача. Щом прегледам всичко, ще кажа повече.“

„Иначе не мога да говоря. Трябва да се отбележи, че имаше още няколко такива случая – като лакътя в лицето на Джейми Карагър през първото полувреме. Това също изглеждаше доста зле отстрани“, допълни той.

В същото време бившият играч на Ливърпул Греъм Сунес поде жестока словесна атака срещу Суарес заради постъпката му. „Не знам как да нарека това – срамно е. Бордът на директорите се опитва да привлече най-добрите играчи и да ги задържи в клуба, а той сам си прави животът тук труден. Убеден съм, че този инцидент го праща при онези с последен шанс. Най-важното е да се пази репутацията на играта и името на футболния клуб. Ливърпул е признат по целия свят. Той се нарежда до Барселона, Реал Мадрид, Манчестър Юнайтед, точно там е – на върха. Хората ще говорят още дълго за този инцидент, който ще показва клуба в доста лоша светлина, особено в седмицата след годишнината от „Хилзбъро“, отбеляза Сунес.