Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс желае да задържи в състава си аржентинското крило Макси Родригес. Очакваше се аржентинецът да напусне „Анфийлд“ след края на сезона заедно с колегата си Дирк Каут. Холандецът бе трансфериран във Фенербахче, докато Родригес все още е част от тима на „червените“.

Новият наставник на мърсисайдци Брендън Роджърс обяви, че възнамерява да задържи Макси, но ако футболистът сам реши да напусне, то специалистът не би се съпротивил.

„Знам за Макси от много време. Той ще разбере на 120 процента, начинът по който искам да играе Ливърпул. Понякога обаче има и други неща, които влияят. Той не говори добре езика, тук е трудно за семейството му“, коментира Роджърс.

„Ако футболист като него пожелае да напусне, то няма да бъде заради клуба. Понякога има и лични мотиви. Имах няколко добри разговора с Макси. Знам какво мисли той. Миналият сезон беше труден за него. Може би смята, че трябваше да играе в повече мачове. Ще видим какво ще се случи в следващите няколко седмици и ще вземем решение за него. Той със сигурност би бил много добър играч за нашия тим“, каза още мениджърът на Ливърпул.

Макси подписа с Ливърпул през януари 2010 година и оттогава записа 73 мача, в които успя да се разпише 17 пъти.