Българският национал Димитър Евтимов определено имаше странна съботна вечер като титуляр за третодивизонния английски Акрингтън Стенли. До голяма степен именно 25-годишният вратар стана причина за загубата от Лутън с 0:3 в 43-ия кръг, след като направи 2 дузпи, от които хвана първата, а втората му костваше изгонването.

Първият наказателен удар дойде още в 4-ата минута, когато Евтимов не успя да овладее пас и позволи на нападателя Джеймс Колинс да му отнеме. Вратарят свали своя съперник в наказателното поле и реферът посочи бялата точка. Потърпевшият Колинс застана да изпълнява и Евтимов с чудесна реакция се реваншира, отбивайки изстрела му към долния ляв ъгъл.

Спасяването даде тласък на Акрингтън да заиграят по-атакуващо, но после дойде 22-ата минута, в която Евтимов беше изгонен. Казенга ЛуаЛуа успя да чукне топката покрай вратаря и това доведе до сблъсък помежду им в наказателното поле. Реферът счете, че проявата на Евтимов заслужава ново официално предупреждение и така го отстрани от игра.

Джонатан Макстед се появи за сметка на един от полевите играчи, ала този път Колин празнуваше след изпълнението – 0:1.

Акрингтън опита всичко по силите си с 10 души да измъкне нещо от мача, но това просто не бе възможно. В 68-ата минута след изпълнение на ъглов удар Пели Ръдък-Мпанзу отбеляза втори гол за Лутън.

Отново 25-годишният халф беше човекът, който оформи крайното 0:3 с попадение 5 минути преди изтичането на редовното време.

В класирането Акрингтън е на 16-о място с 48 точки, колкото има 17-ият Рочдейл. Лошото за тима на Евтимов е, че зоната на изпадащите не е много далеч. Първият в нея – или 21-ият в класирането – АФК Уимбълдън има 45 точки. Лутън е лидер в подреждането с 90 точки, като три кръга преди края води с 5 пред втория Барнзли.