Легендарният английски мениджър Боби Робсън разкри имената на специалистите, които ще препоръча на английската футболна асоциация за нов селекционер на Англия.

Бившият мениджър на Нюкасъл е един от избраните хора, които ще консултират изпълнителния директор на ФА Брайън Баруик за това кой да заеме овакантения пост,

Прави впечатление, че измежду фаворитите на Робсън няма нито един англичанин. За сметка на това там са мениджъра на Астън Вила Мартин О’Нийл, селеционерът на Русия Гуус Хидинк, бившият мениджър на Челси Жозе Моуриньо, както и Фабио Капело и Жерар Улие.

„Ако говорим за британски мениджър, със сигурност изпъква Мартин О’Нийл. Той е умен, харизматичен, опитен и е доказан победител”, сподели О’Нийл в своята седмична колонка в „Mail on Sunday”.

„Предимството на Жозе (Моуриньо) е, че той познава нашия футбол и би бил посрещнат с разтворени обятия. Тактически няма по-добър от него – все още си спомням какво постигна в Порто и в Барселона, когато работи с мен”.

Относно Хидинк, който класира Русия на еврофиналите за сметка на Англия, Робсън заяви: „Неговите постижения с националния отбори са най-добрите в сравнение с другите кандидати”.

„След години в Италия и Испания ще бъде интересно да видим как той би се справил с манталитета на английските футболисти”, сподели пък легендарният специалист за Фабио Капело.