Новото попълнение на Манчестър Сити Робиньо сподели, че големите планове на клуба за бъдещето са му помогнали да вземе решение дали да премине в отбора от Северозападна Англия.

Бразилската звезда нямаше много време, след като се срещна с ръководството на отбора в Лондон, тъй като трябваше да бърза за родината си, за да се присъедини към националния отбор. Той говори за официалния сайт на Сити, като обяви, че основната му цел ще е спечелването на титлата във Висшата лига.

24-годишният играч разговаря с мениджъра Марк Хюз и след това обясни защо е избрал да напусне Реал Мадрид и да подпише със Сити: „Знаех, че Манчестър Сити е много голям клуб, че имат страхотен отбор, и това е един вълнуващ проект. Харесаха ми идеите, и когато в Реал Мадрид пристигна офертата, аз реших да дойда тук. Плановете, които има Манчестър Сити ми допадат и искам да ги изпълня.”

Стотици фенове на Сити се появиха днес на стадиона на клуба, с фланелки с името и номера на Робиньо, а той коментира: „Много, много съм щастлив от това, искам да им се отплатя за ентусиазма на терена, като вкарам много голове за тези фенове.”

Робиньо има две познати лица в отбора на Сити, бразилските национали Жо и Елано, като според него това също е помогнало на решението му да подпише.

„Аз играя с Жо и Елано в националния отбор, те са ми приятели и аз ги познавам много добре. Щом в Сити има такива фантастични играчи, на мен не ми бе вече трудно да се реша,” обясни Робиньо.

„Срещнах се с мениджъра днес и всичко мина много добре, знам, че той е бил страхотен футболист и мисля, че това ще ми помогне много. Искам да помогна на треньора и на отбора да спечели Висшата лига, това е моята амбиция,” завърши бразилската суперзвезда.