Футболистът на Манчестър Сити Робиньо смята, че отборът му ще е далеч по-силен през следващия сезон, отколкото досега. Бразилецът дори изрази мнение, че „гражданите” ще се борят за влязане в топ четири на Премиършип: „От този сезон, трябва да имаме нагласата, че сме един от най-добрите клубове.”

Причината за оптимизма на Робиньо идва от милионите, които собствениците на тима извадиха, за да си осигурят най-вече Карлос Тевес и Емануел Адебайор.

„Доволен съм, че подписахме с Тевес. Той е футболист от световна класа и ще бъде фантастично да играя заедно с него”, добави бразилският национал.

„Ако играчите, с които подписахме и тези, които може би ще подпишат работят заедно с всички нас, можем да станем непобедими, при това не само в Англия, но и в Европа. Дори и един отбор да притежава шестте най-добри играчи в света в нападение, може нищо да не спечели, ако защитата не се справя. Както казах и преди, когато започнеш да градиш къща, трябва да се започне от основите”, сподели Робиньо.

По повод слуховете, че Джон Тери може да подсили тима на Валери Божинов и Мартин Петров, бразилецът каза: „Не знам нищо за сделка с Джон Тери.”