Роби Кийн се оказа за пореден път спасителят на Тотнъм, след като късен негов гол донесе равенство 1:1 като гост на Съндърланд. „Черните котки” от своя страна пропуснаха добър шанс да вземат три точки, въпреки че контролираха голяма част от двубоя на „Стейдиъм ъф лайт”.

Съндърланд поведе в резултата след по-малко от три минути игра в срещата, когато Киърън Ричардсън навлезе в пеналта и шутира много прецизно. Дарън Бент и Джибрил Сисе се отличиха с по-сериозни пропуски в двубоя.

Роби Кийн се разписа в 89-та минута с хубаво воле, и така донесе още една точка в скромния актив на Тотнъм. Точно преди попадението домакините протестираха бурно за нарушение срещу Кенуайн Джоунс в наказателното поле, но реферът си замълча, а в ответната атака Кийн изравни.

„Шпорите” са с 32 точки и заемат 12-то място във временното класиране във Висшата лига. Точно под тях в таблицата е тимът на Съндърланд, като и двата отбора са с еднакъв актив – осем победи, осем равенства и 12 загуби, като Тотнъм е на по-предно място само заради по-добрата си голова разлика.