Мениджърът на Евертън Роберто Мартинос заяви, че Шеймъс Коулмън е можел да изработи дузпа за своя тим при нулевото равенство с Тотнъм, ако е вложил малко повече усилия да поукраси една ситуация в двубоя.

Мачът между двата отбора, които се стремят да намерят място в топ 4, не бе изпъстрен с положения, но ирландецът определено заслужаваше да спечели наказателен удар за „карамелите“, след като бе дръпнат за фланелката от Ян Вертонген.

Тъкмо заради това Мартинес осъди отказа на Коулмън да падне „както трябва“ на тревата, поради което реферът Кевин Френд подмина ситуацията.

„Дърпането е очевидно, има контакт и това убива инерцията на Шеймъс, който се опитва да отправи удар“, обясни испанският наставник. „Реакцията на Шеймъс може би не убеди съдията да вземе решение и това май беше единствената причина да не дадат дузпата.“

„Не много отдавна видяхме другата страна – когато играч поукраси ситуацията и получи дузпата. Надявам се да не стигаме до там всеки път, когато искаме да получи определено решение от съдията“, допълни Мартинес.