Крилото на Челси Ариен Робен разкри, че Райън Гигс е един от любимите му футболисти, но се надява уелсецът да е от губещия отбор в съботния финал за Купата на Англия между Челси и Манчестър Юнайтед.

Холандецът е под въпрос за сблъсъка на „Уембли”, тъй като не може да се възстанови след операция на коляното. Робен влезе като резерва в полуфинала в Шампионската лига срещу Ливърпул миналия месец, но тогава травмата му отново се обади. Въпреки проблемите, младокът все още тай надежди, че ще има възможност да излезе на новия „Уембли”, и да се изправи лице в лице с идола си Гигс.

Робен призна, че като дете е бил голям фен на Гигс, и смята, че дори на 34 години той все още може сам да печели мачове.

„Безкрайно уважавам неговата кариера,” заяви Робен. „Когато бях по-млад и започнах да наблюдавам английски футбол, наистина му бях фен. Все още мисля, че той е един от най-добрите в състава на Манчестър Юн и имаше основна роля за спечелването на титлата.”

Робен обаче не приема „червените дяволи” като фаворити във финала. „Всичко се решава в един мач. И двата отбора имат шанс да го спечелят. Просто трябва да се подготвим добре.”

„Това е много голям ден и за двете агитки, и за всички футболни привърженици по света. Ще бъде страхотно, особено това да играем на новия Уембли, който ще е пълен. Ще има поне 90000 души. Ще стане невероятен спектакъл за всички,” сподели очакванията си Робен.

„Който отбор спечели, ще излезе във ваканция с приятно чувство, което ще изтрие неприятните неща, случили се през годината. Разбира се, за нас е разочароващо, че не взехме титлата, но трябва да продължаваме напред. Трябва да се настроим за събота и дано да се поздравим с още една купа,” завърши Ариен Робен.

И Челси, и Юнайтед могат да завършат сезона с две купи, тъй като „червените дяволи” вече имат титлата, а „сините” спечелиха Карлинг Къп.