Холандският национал Ариен Робен намери удобен случай да засегне мениджъра на Челси Жозе Моуриньо, като заяви, че е преминал в Реал Мадрид, за да играе „атрактивен” футбол. Португалският специалист вече бе обвинен от собственика на „сините” Роман Абрамович, че съставът му не играе достатъчно добре.

Робен коментира, че марката „Челси” изобщо няма да му липсва. „Повече ще ми хареса тук, в Испания. Може би този стил на игра ми пасва по-добре. Реал Мадрид е отбор, от който треньорът изисква да играе атакуващ, атрактивен футбол – всичко това на мен ми звучи добре.”

Реал направи спектакъл при победата с 5:0 като гост на Виляреал в неделя. Робен обаче не взе участие в мача, тъй като лекува контузия. Той обаче не се притеснява: „Мисля, че мога да се превърна в играч, важен за тима. Като ляво крило, трябва да бележиш голове, и се надявам аз да го правя.”

Холандецът призна: „Тук решиха да ми дадат малко повече време, за да се възстановя и да свикна с обстановката, така че когато вляза в игра, да покажа на всички какъв футболист съм.”

Робен добави: „Миналата година имах лош късмет. Правиха ми операция и не успях да вляза както ми се искаше в отбора, защото сезона приключи. Започнах предсезонна подготовка с Челси, но нещата не вървяха. Разбира се ситуацията с Реал Мадрид – дали ще подпиша или не – допълнително ме изтощи,” завърши младокът.