Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд изригна срещу съдиите в Шампионската лига, като ги обвини в арогантност и в лошо отношение към английските футболисти.

Фърдинанд бе бесен на немския рефер Херберт Фандел, който изгони Пол Скоулс при загубата на Манчестър Юн като гост на Рома с 1:2 в мач от Шампионската лига.

Сър Алекс Фъргюсън обвини Фандел, че е свирил в полза на Рома по време на първия четвъртфинален двубой. Това може да се окаже сериозен проблем за шотландеца, тъй като УЕФА може да го накаже за подобни изказвания. Европейската футболна централа вече потвърди, че ще разследва случая.

Фърдинанд обаче бе доста по-драстичен в нападките си и призова УЕФА да вземе мерки за подобряването на отношението на официалните лица към играчите.

„В Европа реферите имат сериозен проблем с невежеството,” заяви английският национал. „Не можеш да говориш с тях. Ако се опиташ по възможно най-учтивия начин да им обясниш нещо, те изобщо не те поглеждат.”

„Все едно са някаква по-висша класа и нямат право да говорят с играчите.”

„Нещо трябва да се направи, защото липсва диалог, няма комуникация между нас и съдиите.”

„Всички са притеснени от този факт. Не е езикът, който възпира разговорите. Реферът бе германец, но говореше добре английски. Някои от решенията му бяха просто смехотворни.”

„Поведението на арбитрите трябва да се промени. Трябва да се създава по-добра атмосфера на терена. Реферите трябва да го постигнат, като влизат в контакт с играчите и говорят с тях, без да ги гледат все едно са боклуци.”